Hej alla föräldrar!

Vi kommer nu att börja med en blogg istället för veckobreven på hemsidan. För att läsa den klickar ni in på länken:

Vi arbetar med att lägga till funktionen så ni kan prenumerera på bloggen. Vi återkommer med information om hur ni gör detta i nästa veckobrev.

//Hälsningar Jeanette, Linda, Rasmus och Kristina

Hej alla där hemma!

Denna vecka har treorna börjat med Nationella proven. Ettorna har fortsatt att jobbat med kartor i SO. Tvåorna har fortsatt med planeter och stjärnor i NO.

Nästa vecka 13
På torsdag efter lunch åker vi på teater igen denna gång med hela 1-3. Teatern är Prinsessan på ärten- hur känslig får man va?.

På tisdag den 28/3 är det föräldraråd kl 18:30, det kommer hållas på Kometen och alla som vill är välkomna att delta.

En liten påminnelse är att det är dags att ta hem skridskorna!

Ha det gott! Linda, Jeanette, Kristina, Myran och Erik

Hej alla därhemma!

Den här veckan har vi jobbat på som vanligt med utvilade elever efter lovet. Tvåorna har börjat jobbat med NO igen kring jorden och ettorna SO kring kartor och rumsuppfattning. Igår var 2-3 på en teaterföreställning ”Historielyssnarna” och det var uppskattat.  Den 30/3 ska vi på teater med hela 1-3 igen.

För treornas del drar nu nationella proven igång nästa vecka 12 på måndag. Det är bra om de har med sig en extra frukt eller smörgås så de kan fylla på energi om de behöver.

Ha det gott!

Linda, Kristina, Jeanette, Myran och Erik

Hej!

Det är dags att ta hem skridskorna då det inte längre finns en bra is att åka på.

Hoppas ni har ett skönt lov så ses vi Måndag 13/3 V.11.

Hälsningar Linda, Kristina, Jeanette, Myran och Erik

Friluftsdagen den 23/2-2017

Föräldrar, hör av er till skolan om ni har behov av att låna skidor under friluftsdagen.

Veckobrev v.4

Ännu en vecka har passerat och idag skiner äntligen solen och som tur är har vi haft minusgrader så isen överlever ett tag till.

Nästa vecka åker alla klasser skridskor på idrotten om vädret tillåter. Man får gärna ha skridskor med de andra dagarna också då det går bra att åka på lunchrasten, vill man spela match då behöver man ha galler på hjälmen.

Vi skickar med eleverna en inloggning till Skolinspektionens enkät. Den här enkäten riktar sig till er föräldrar och kan besvaras mellan 23/1-17/2.

På måndag 30/1 åker vi till Biblioteket med alla 3:or se separat information om detta.

Vecka 6 kommer 1:or och 2:or att få åka till biblioteket, mer info kommer hem om detta.

Trevlig helg önskar Jeanette, Linda, Kristina, Myran och Erik

Veckobrev v.3

Denna vecka har vi jobbat på som vanligt. Isen har blivit spolad så de kan åka skridskor.

Nästa vecka är det skridskoväder så kom ihåg att ta med skridskor. Det blir troligtvis skridskor på idrotten men ta med innekläder utifall vädret ändras. Barnen kan även åka skridskor på rasterna. Vi vill påminna om skydd på skridskorna då skridskorna knyts på inomhus.

Hälsningar Linda, Kristina, Jeanette, Myran och Erik

Veckobrev V.2

Nu har vi jobbat i tre dagar. Jättekul att alla är tillbaka pigga och glada.

Vi skickade hem ett nytt schema i onsdags då det är en del ändringar den här terminen. Har ni inte fått schemat eller behöver fler så hör av er.

Förhoppningsvis är isen klar till vecka så vi kan börja åka skridskor. Det är bra om barnen har skydd på skridskorna då vi knyter på dem inne i hallen.

Då Jeanette börjar bli lite rund om magen kommer hon inte ha idrotten den här terminen. Det blir vår nya medarbetare Erik Gantemar som har idrott med 1:or och tvåorna och Sarah Wedin kommer undervisa treorna. Därför är treornas idrott flyttad till onsdag och torsdag. Idrottsplaneringen ni (år 3) fick hem förra terminen kommer inte gälla denna termin, Sarah skickar kanske hem en ny.

För ettor och tvåor är den största förändringen att vi börjat med NO/SO undervisning istället för tema. Vi hade första passet idag då år 1 haft SO och år 2 NO, det var väldigt uppskattat.

Bra att veta om den här terminen:

1:orna börjar på simskola onsdag 25/1 och kommer åka på simning 10gånger. Sara Erlandsson och Erik Gantemar åker med de på simningen.

Den 23/2 (torsdag) åker hela skolan till Bolle och åker slalom och längdskidor, mer info kommer närmare.

Vi kommer att åka till biblioteket i Bollnäs vid några tillfällen den här terminen. Då åker en klass i taget och man har möjlighet att låna böcker på sitt eget lånekort. Vi informerar mer om detta också när det närmar sig.

Med vänlig hälsning Jeanette, Linda, Kristina, Myran och Erik

Veckobrev V.50

Nu är det bara fyra skoldagar kvar av denna termin. Sedan väntar ett härligt jullov på eleverna. Vi har idag avslutat tema rymden, det har engagerat och väckt många frågor.

Nästa vecka är det lite ändringar som kan vara bra att veta om:

*Vi pysslar en del de kommande dagarna och ni får gärna skicka med tomma toarullar.

*Ingen vanlig idrott på tisdagen utan vi dansar juldanser. Inget ombyte behövs.

*Onsdag och torsdag har vi jul tema dagar då vi jobbar tillsammans i hela skolan i blandade grupper från F-6. Eleverna kommer att få prova på olika saker under dessa dagar. Vi bakar, experimenterar, gör animeringar, pysslar och dansar.

*Onsdagen slutar alla elever 13.35 och torsdag slutar vi efter lunch klockan 12.00.

Som vi skrivit tidigare så är ni välkommen att vara med på dessa dagar om man har möjlighet J

Vi vill önska er alla en trevlig jul och hoppas få återse era barn onsdag den 11:e januari kl.8.25.

MVH Jeanette, Linda, Kristina, Myran och Daniel