• granbergvy1.jpg

Välkomna till Öppet Hus på Granbergsskolan den 27/11 kl.17-19

På onsdag den 27 november kl.17-19 är det dags för årets Öppet Hus på Granbergsskolan. Alla skolor i kommunen har Öppet Hus inför det stundande skolvalet för framför allt blivande elever i förskoleklass och årskurs 7 men det är också en möjlighet för oss att få visa skolan för alla vårdnadshavare, släktingar och andra intresserade.

Det är en aktivitet som vi inte kan säga är obligatorisk men utan våra fantastiska elever har vi ingen skola så jag är oerhört glad och tacksam om så många elever som möjligt får vara med och visa vad som händer i dagens skola tillsammans med personalen.

Vi kommer att ha försäljning av fika och pengarna kommer att gå till föreningen ”Gatubarn i Nepal”. En representant från föreningen som är nyss hemkommen från Nepal kommer att finnas på plats för den som är intresserad av att veta mer.

Min förhoppning är att så många som möjligt vill komma och se hur dagens skola fungerar och vi är glada för att få visa upp en fin skola.

Varmt välkomna!

nepal

Fritidshemmet stängt fredag den 10 januari 2020

Fritidshemmet har rätt att stänga 4 dagar/läsår för att personalen ska få möjlighet att utveckla verksamheten och fredagen den 10 januari 2020 inträffar en sådan dag.

Vi har morgonfritids öppet men på eftermiddagen är det stängt.
Jag hoppas att ni har förståelse för detta och har möjlighet att ordna barnomsorg på annat sätt. Vid absolut förhinder att själv ordna barnomsorg så ser vi till att ordna det i samverkan med annan verksamhet.
Meddelande om behov av omsorg ska meddelas senast fredag den 27 december 2019.
Utebliven information tolkas som att barnet är ledigt.

Åsa Wahlgren
Rektor Granbergsskolan F-6, fritidshem

OBS viktig information om frånvarorapportering
Ni vårdnadshavare MÅSTE rapportera frånvaro i skolplatsen VARJE DAG som Ert barn är sjukt/frånvarande. Frånvarorapporteringen ska ske innan skoldagen börjar. Det är en säkerhetsfråga för både Er och skolan och en förutsättning för skolan att kunna ta över ansvaret under skoldagen.

Bloggar

Se respektive klassblogg här under för att hålla dig uppdaterad om vad som händer i klasserna.

F-klass

1:an

2:an

3:an

4:an

5:an

6:an

Grundsärskolan

icon-1562136_640.png

Nu finns Granbergsskolan på Instagram, följ gärna oss i vår vardag https://www.instagram.com/granbergsskolan/

Invigning av skolgården, fas 2.

I onsdags invigde Åsa och arbetsledare Jonke vår nyrenoverade "skolgård del 2". Klassisk bandklippning, tal av rektor och glass till alla barn, kanske lite kallt men glass är alltid gott... Nu får vi hjälpas åt att hålla vår nya skolgård hel och ren.

nsg1.jpg

nsg2.jpg   nsg3.jpg

Internationella barndagen 7/10

Firas med en photobooth, klicka på bilden för att se bildspel med våra härliga elever.

IMG_0539.PNG

Schema
Klicka här för att komma till skolans schema

Föräldramötet

Powerpoint som visades i aulan på föräldramötet (PDF)

Unikum
Nu kan du som vårdnadshavare logga in på Unikum och följa ditt barns lärande.
Mer information om inloggning mm hittar du här.

GRANBERGSSKOLANS ORGANISATION LÅ19/20

Kina Olsson
 PREST-lärare/övriga:
Erik Blom, IdH
Eva Johansson IdH (föräldraledig)
Johan Hammarsten, Sl

Anna-Lena L Bäckström, bitr. rektor
Helén Hansson, administratör

Mina sidor

I självserviceportalen finns e-tjänster och blanketter som är kopplade till Bollnäs kommuns olika verksamheter. För varje e-tjänst eller blankett finns information om just den e-tjänsten eller blanketten och ofta hänvisar vi också vidare till mer information och till någon som kan svara på frågor.

Granberg på 3 min

Presentation gjord av sexorna

Filmer
På skolans Youtube-kanal har vi många små korta Stop-motion-filmer från fritids, gör ett besök du med.

Presentation av socialpedagog-rollen.

bramedgranberg

Vad är bra med Granbergsskolan?  Klicka på bilden ovan för elevernas svar.

1:1

Vi kan nu stoltsera med att vi är en 1:1-skola i åk 1-6 då alla våra elever i dessa årskurser har en egen digital enhet.
I f-klass har vi 21 iPads till 42 elever, år 1-2  egna iPads, år 2 har vi egna PC och i år 4-6 har vi chromebook. I grundsärskolan har vi kombinerad miljö beroende på vad som passar den enskilde eleven.

Trivselregler och värdegrund på Granbergsskolan

Betyg - så funkar det

Nötallergi!

På vår skola finns personer med nöt- och jordnötsallergi! Ytterst liten mängd kan få allvarliga konsekvenser därför har vi totalt nötförbud på skolan.
pdfAllergier på Granbergsskolan337.72 KB

Granbergsskolan