• slide.jpg
  • slide4.jpg
  • slide5.jpg

Lustider

För att lössen inte ska trivas och frodas i skolan ber vi alla vårdnadshavare att kontrollera era barn till helgen, samt behandla vid upptäckt.
Barn med långt hår bör sätta upp håret och se till så att barnen inte byter mössa, kam eller borste med varandra.
• Huvudlöss är ett vanligt problem
• Löss ger klåda, men inte alltid
• Lössen är små, ungefär 2-3 millimeter och grågula
• Lössens ägg är mycket små och sitter fastklistrade på hårstrån nära hårbotten
• Om du upptäcker ägg/löss hos ditt barn, måste barnet behandlas innan barnet går till skolan.
• Lusmedel och luskam finns att köpa på apotek
• Efter första behandlingen kan barnet gå till skolan

Luskamning
• Luskamma i vått hår, gärna med balsam
• Finkamma hela håret, enligt bilderna på
http:// www.1177.se/Fakta-och-rad/sjukdomar/huvudloss/

Med vänlig hälsning Anna-Karin Hedberg
Skolsköterska Granbergskolan

OBS viktig information om frånvarorapportering
Ni vårdnadshavare MÅSTE rapportera frånvaro i skolplatsen VARJE DAG som Ert barn är sjukt/frånvarande. Frånvarorapporteringen ska ske innan skoldagen börjar. Det är en säkerhetsfråga för både Er och skolan och en förutsättning för skolan att kunna ta över ansvaret under skoldagen.

Bloggar

Se respektive klassblogg här under för att hålla dig uppdaterad om vad som händer i klasserna.

F-klass

1:an

2:an

3:an

4:an

5:an

6:an

Presentation gjord av sexorna

Filmer
På skolans Youtube-kanal har vi många små korta Stop-motion-filmer från fritids, gör ett besök du med.

#MH18

Granbergsskolan stödjer #MH18 och allas rätt att funka olika Och på vårt öppet hus kommer vi sälja både fika och lotter i bildsalen och alla pengar går oavkortat till Musikhjälpen!
Insamlingen är stängd nu. Vi skramlade ihop nästan 8 000 kr. Stort tack till alla som hjälpt till!

MH18

Idrott och omklädningsrum!

Det har nu gått ett par veckor av terminen och jag har hunnit jobba med alla klassar. Det är spännande att lära känna alla era barn men också en utmaning att komma ihåg alla namn.

Nästa vecka börjar vi åka skridskor på idrottslektionerna. Skolan har ett antal skridskor och hjälmar att låna ut. Det är ju dock oftast lättare att få en skridsko som passar bra om man har med sig egna. Är det så att ditt barn inte har egna skridskor så är det ändå bra att ha med en egen hjälm då en egen hjälm ofta sitter bättre på huvudet.

Detsamma gäller när det är dags för längdskidåkning. Det finns utrustning att låna men om ditt barn har egna skidor får dessa gärna användas.

Vecka 5-6 Skridskoåkning

Vecka 7 Längdskidåkning

Vecka 8 Inomhus (Då är förhoppningsvis duschrummen färdiga för användning)

Mvh Erik Blom, lärare idrott och hälsa

Presentation av socialpedagog-rollen.

bramedgranberg

Vad är bra med Granbergsskolan?  Klicka på bilden ovan för elevernas svar.

1:1

Vi kan nu stoltsera med att vi är en 1:1-skola i åk 1-6 då alla våra elever i dessa årskurser har en egen digital enhet.
I f-klass har vi 21 iPads till 42 elever, år 1-2  egna iPads, år 2 har vi egnaPC och i år 4-6 har vi chromebook. I grundsärskolan har vi kombinerad miljö beroende på vad som passar den enskilde eleven.

Trivselregler och värdegrund på Granbergsskolan

skolskog3

Skolskogen

icon-1562136_640.png

Nu finns Granbergsskolan på Instagram, följ gärna oss i vår vardag https://www.instagram.com/granbergsskolan/

Betyg - så funkar det

Nötallergi!

På vår skola finns personer med nöt- och jordnötsallergi! Ytterst liten mängd kan få allvarliga konsekvenser därför har vi totalt nötförbud på skolan.
pdfAllergier på Granbergsskolan337.72 KB

Rototto med majs
  • Fredag - Vecka 13
    TEMA: Best Food Forever