Detta sker inför gymnasievalet

Höstterminen

• Gymnasieinformation för eleverna.
  • Start av enskilda vägledningssamtal för varje elev (ca 30 min).
  • Ansökan till Riksidrottsidrottsgymnasium (RIG) eller Nationella idrottsutbildningar (NIU).

Oktober och November

• 15 oktober är sista anmälningsdag till vissa Riksidrottsgymnasier (RIG) och Nationella idrottsutbildningar (NIU).
  • Vägledningssamtalen fortsätter och efter lovet start av eventuella uppföljningssamtal.

December

• 1 december är sista anmälningsdag till vissa Riksidrottsgymnasier (RIG) och Nationella idrottsutbildningar (NIU).
  • Eventuella uppföljningssamtal fortsätter.
  • Höstterminens betyg skickas in till elevantagningens kansli i Falun.

Händer också under hösten

Gymnasieskolorna har informationskvällar
(se respektive skolas hemsida)

Vårterminen

Januari

• Eventuella uppföljningssamtal och ev studiebesök på program.
  • Inloggningsuppgifter skickas hem till elev.
  • Information om hur du gör ansökningen via dator (klassvis).
  • Gymnasievalet öppnar. Gå in på länken nedan för att göra ditt val.

Februari

• 14 februari är sista ansökningsdag och webben stängs. Pappersansökan ska finnas hos studie- och yrkesvägledaren, undertecknad av elev och förälder. Ansökan tas gärna emot före detta datum. SYV kan hjälpa till med att skriva ut ansökan för underskrift vid behov.

Mars

• Sökande till estetiska programmet blir kallad till provdag. Information skickas till berörd elev.

April

• Preliminära antagningen klar från vecka 15. Beskedet bygger på höstterminens betyg. Du kan se beskedet på din ansökningssida på webben, men du kan även få det av studie- och yrkesvägledaren.
  • Webben öppnar för eventuella ändringsval vecka 17. Du måste kontakta din SYV om du vill göra ändringar i din ansökan.

Maj

• 8 maj är sista ansökningsdagen för eventuella ändringar eller omval. Information sker klassvis angående slutliga antagningsbeskedet.

• Slutbetyg skickas till elevantagningens kansli i Falun.

Juli

• 1 juli visas slutligt antagningsbesked på webben (du behöver dina inloggningsuppgifter).
  • Under perioden 1-24 juli ska du gå in och svara på webben. Läs igenom noga.
  • Webben stänger 24 juli kl 16.00. Gå in på

Augusti

• Reservantagningar görs under perioden 27 juli-31 augusti.

• Den 1 september tar skolorna över reservantagningen.