Detta sker inför gymnasievalet

Höstterminen

• Gymnasieinformation för eleverna.
  • Start av enskilda vägledningssamtal för varje elev (ca 30 min).
  • Ansökan till Riksidrottsidrottsgymnasium (RIG) eller Nationella idrottsutbildningar (NIU).

Oktober och November

• 15 oktober är sista anmälningsdag till vissa Riksidrottsgymnasier (RIG) och Nationella idrottsutbildningar (NIU)
  • Vägledningssamtalen fortsätter och efter lovet start av eventuella uppföljningssamtal.

December

• 1 december är sista anmälningsdag till vissa Rikdidrottsgymnasier (RIG) och Nationella idrottsutbildningar (NIU).
  • Eventuella uppföljningssamtal fortsätter
  • Höstterminens betyg skickas in till elevantagningens kansli i Falun

Händer också under hösten

Gymnasieskolorna har informationskvällar
(se tidningsannonser och på respektive skolas hemsida)

Vårterminen

Januari

• Eventuella uppföljningssamtal och ev studiebesök på program.
  • Inloggningsuppgifter skickas hem till elev.
  • Information om hur du gör ansökningen via dator (klassvis).

Februari

• 16 februari sista ansökningsdag webben stängs. Pappersansökan ska finnas hos studie- och yrkesvägledaren, undertecknad av elev och förälder. Ansökan tas gärna emot före detta datum. SYV kan hjälpa till med att skriva ut ansökan för underskrift vid behov.

Mars

• Sökande till estetiska programmet blir kallad till provdag. Information skickas till berörd elev.

April

• Preliminära antagningen klar. Beskedet bygger på höstterminens betyg. Du kan se beskedet på din ansökningssida på webben, men du kan även få det av studie- och yrkesvägledaren.

Maj

• 18 maj sista ansökningsdag för eventuella ändringar eller omval. Information sker klassvis angående slutliga antagningsbeskedet.

• Slutbetyg skickas till elevantagningens kansli i Falun.

Juli

• Slutligt antagningsbesked visas på webben (du behöver dina inloggningsuppgifter).

Läs igenom noga och svara via din webbsida