• Vi samarbetar med förskoleavdelningen fjärilen vid öppning och stängning, vilket gör att det ibland är deras personal som ni träffar.
  • Vi har öppet mellan kl. 06 och 18. Vi öppnar kl 06:00 på Fjärilen och 06:30 går vi över till fritids Stjärnan. På eftermiddagen går vi över ca 16:45.
  • Vi serverar frukost från kl. 07.20 i matsalen.
  • Vi är ute mellan kl. 07:30-07:55.
  • Mellanmål äter vi i matsalen kl. 14 - 14.30.
  • Tala alltid om för oss när ni hämtar ert barn. Meddela även om det är någon annan än Ni (vårdnadshavare) som hämtar.
  • Klädombyte och lämpliga ytterkläder bör alltid finnas på fritids eftersom vi är ute varje dag. Kom ihåg att märka barnens kläder!
  • Har Ni något som ni funderar på/undrar över kom då och prata med oss.
  • Fritidshemmet är ett komplement till skolan som erbjuder barnen en meningsfull fritid och stöd i deras utveckling.

Vår målsättning är:

• Att var och en respekteras oavsett olikheter.
  • Att förebygga mobbning genom att arbeta med värdegrund, empati, jämlikhet och jämställdhet.
  • Att barnen skall känna sig trygga och bekräftade.
  • Att barnen har en naturlig kontakt med vuxna och andra barn.
  • Att ge barnen goda möjligheter till fysisk aktivitet genom att utnyttja fritidshemmets utemiljö, gymnastiksal och närliggande friluftsområden.
  • Att barnen känner sig delaktiga i och har inflytande över fritidshemmet.
  • Att barnen ska ta ansvar för sig själva och sina handlingar.
  • Att uppmuntra barnens nyfikenhet samt ge dem möjlighet att fantisera och bearbeta sina upplevelser genom lek i olika miljöer.
  • Att ha en nära kontakt med Er föräldrar och ett gott samarbete mellan fritidshem och hem.
  • Att barnen ska leka och utvecklas tillsammans med andra.

Vi som arbetar på fritidshemmen är:

Stjärnan

Regnbågen + fritidsklubb

Sofie Berg

Fritidshemmet stängt fredag den 10 januari 2020

Fritidshemmet har rätt att stänga 4 dagar/läsår för att personalen ska få möjlighet att utveckla verksamheten och fredagen den 10 januari 2020 inträffar en sådan dag.

Vi har morgonfritids öppet men på eftermiddagen är det stängt.
Jag hoppas att ni har förståelse för detta och har möjlighet att ordna barnomsorg på annat sätt. Vid absolut förhinder att själv ordna barnomsorg så ser vi till att ordna det i samverkan med annan verksamhet.
Meddelande om behov av omsorg ska meddelas senast fredag den 27 december 2019.
Utebliven information tolkas som att barnet är ledigt.

Åsa Wahlgren
Rektor Granbergsskolan F-6, fritidshem

På skolans Youtube-kanal har vi många små korta Stop-motion-filmer från fritids, gör ett besök du med.

Våra främsta informationskanaler:
Instagram: granbergs.fritidsforskoleklas

pdfInformationsbrev ht 18412.90 KB

På Granbergsskolan finns det två fritidshem och en fritidsklubb.

Stjärnans fritids, f-klass - åk 1boy 160168 640

Raketen åk 2 och uppåt + fritidsklubb

Telefonnummer till oss:

072-5896944 eller  072-5896943

Vi som arbetar på fritidshemmet är:

Stjärnan + Raketen (fritidsklubb)

Karolina Hansson
Christina Larsson