VINTERIDROTTSDAG 8/2

Onsdag 8/2 har vi vinteraktiviteter på Granbergsskolan för åk F–6 samt träningsskolan.
Välj bland aktiviteterna nedan. Barnen får hamburgare och dryck av skolan, men de får gärna ha med sig egen matsäck också. Buss går från skolan kl. 8.30. Samling på Bolle kl. 8.50. Skidor och stavar ska vara hopbuntade och märkta med namn. Samling på Sävstaås kl. 9.00. Bussen går tillbaka till skolan kl. 12.00 från Sävstaås och kl. 12.30 från Bolle. Skolskjutsarna går hem kl. 13.00 för alla skolskjutsbarn. Ni som kan får gärna skjutsa era barn själva. Slalomutrustning går att hyra på Bolle för 100 kr, se nästa sida.

1. BOLLEBERGET – UTFÖRSÅKNING
Nybörjare i år F-2 bör ha en vuxen med. Årskort gäller.
Barn under 8 år åker gratis, för övriga kostar det 60 kr
(Gäller även medföljande förälder)

2. BOLLEBERGET – LÄNGDÅKNING
Medtag egna skidor.

3. BOLLEBERGET- PULKAÅKNING (endast för F-3 samt träningsskolan)
Medtag egen pulka/snowracer och hjälm.

4. SÄVSTAÅS – SKRIDSKOÅKNING.
Egen utrustning. Skridskoåkning inne och ute. Klubba får användas på bandyplanen ute.

5. STAGÅRDEN, BÅTBRYGGORNA – PIMPLING
Medtag egen utrustning (Isborr finns på plats). Samling vid båtbryggorna kl. 9.00 vid egen skjuts, annars samling på skolan kl. 8.00.

pdfBlankett att skriva ut och ta med till skolan.57.62 KB

Granbergsskolan skramlar för Världens barn
Vernissage av "Alla barns rätt"
Måndag 3/10 16:00 - 18:00

Alla elevernas verk är till salu och ni kan lägga valfritt bud. Ta gärna med kontanter. Alla pengar går till Världens barn.

Självklart kommer det att finnas lite snacks och “bubbel”!

Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Det är dags för Bollnäs att ännu en gång göra skillnad och rädda liv. I år går insamlingen till Världens Barn.

Måndagen den 3e oktober, internationella barndagen, har vi vernissage på skolan med elevernas bilder. Förälder, vänner och bekanta är alla varmt välkomna!
Alla teckningar är till salu och ni har då möjligheten att lägga valfritt bud på verken, gärna kontant. Pengarna vi får in på detta går till insamlingen för världens barn.
Eleverna har varit väldigt engagerade och tycker att det ska bli spännande med utställning och försäljning av sina verk!

Välkomna!

På Granbergsskolan har vi jobbat utifrån barnkonventionen och alla elever från förskolan upp till sexan har fått göra teckningar utifrån de olika artiklarna t.ex. “Alla barn har rätt att överleva och utvecklas”.

Årskurs 1 och förskoleklassen:
“Alla Barn har rätt att få kärlek”
Gör en teckning av dig och någon/några du tycker väldigt mycket om.

Årskurs 2-3
“man har rätt att vara precis som man är”
Gör ett självporträtt där du ser ut precis som du vill. Använd fantasin!

Årskurs 4-5
“Alla barn har rätt att överleva och utvecklas”
Gör en bild där du gör något du tycker om att göra, där du lär dig något.

Årskurs 6
“Alla barn har rätt att säga vad dom tycker och tänka vad dom vill”

alla3.jpg

alla2.jpg

alla1.jpg

alla4.jpg

Testa att spela sexornas härliga spel, gjorda i scratch. Klicka på länkarna för att komma till spelen. Längst ner ser ni ett exempel på ett spel.
Blir du sugen att testa att bygga spel i scratch själv så skapar du ett konto gratis här. Sen finns det bra instruktionsmaterial på webbstjärnan, youtube eller direkt på Scratch

Hampus T

Linn & Elsa

Housin

Hannah och Isabelle

Marcus och Edvin

Tove och Tilde

Lovisa Ö

Jonathan och Oskar

Jonas

Isak och Hampus

Klicka på gröna flaggan för att starta. Försök att klicka på figurerna med musen, lycka till! (obs kräver flash)

Här är ett par exempel på spel som eleverna har gjort, i programmet Scratch, på profilen "programmering"

Klicka på länkarna för att få upp projektsidan med instruktioner

Här kommer några bilder från 9.ornas slöjdutställning på stadsbiblioteket. Du har chans att rösta på föremålen fram till och med den 29/5.

IMG_20150526_142942
IMG_20150526_142953