• sl00.jpg

Telefonnr till Gullvivan 070- 521 38 64

På avdelningen Gullvivan går de yngre barnen på förskolan.

Vi arbetar med föräldraaktiv introduktion när vi skolar in nya barn och föräldrar/vårdnadshavare.

Vi har ett nära samarbete med avdelningen Vallmon, vilket gör att barnen blir trygga med personal ifrån båda avdelningarna. Vi äter frukost tillsammans och är tillsammans en stund varje förmiddag inne på Vallmon.

I våra samlingar använder vi oss bland annat av sång- och sagopåsar, för att fånga barnens uppmärksamhet och fantasi, samt för att stärka deras språk.
Vi arbetar på andra sätt med språket och med vardagsmatematik. Detta gör vi bland annat genom att räkna tillsammans och vi pratar om begrepp som på, under och bakom. Vi lär genom kroppen och vi använder oss av många rörelser i våra sånger på samlingen!

Vi har vår planerade verksamhet mestadels på förmiddagar. Vi lyssnar till barnens intressen och vår verksamhet byggs upp efter barnen och deras behov och nyfikenhet. Vi går även till skogen med några barn i samarbete med Vallmon. Vi strävar efter att få in matematik, naturkunskap, teknik, språk, motorik och rörelse, lek och respekt för varandra och vår natur, i våra planerade verksamheter.

Vi erbjuder även barnen en rik utemiljö där vi försöker vistas dagligen oavsett väder. Vi leker tillsammans med barnen och värnar om den fria leken. Ibland går vi på promenad tillsammans.

För oss personal är det viktigt att möta barnen på deras nivå, så därför ser ni ofta oss fröknar sittandes på golvet.

Besöksadress:
Södra Bäckvägen 9

Gullvivan:

Vallmon:

Vitsippan:

Blåsippan:

Köket:

Karin Jonsson

Viktoria Wallin

Ny anmälan om förskoleplats görs via Skolplatsen