• a09.jpg
  • a03.jpg
  • a05.jpg

Olycksfallsförsäkring
Olycksfallsförsäkring för barn, elever, ungdomar och andra grupper inom Bollnäs kommuns verksamhetsområde. Olycksfallsskada är en kroppskada genom en oförutsedd plötslig yttre händelse. Olycksfallsförsäkringen är en personlig försäkring, det innebär att kontakten mellan den skadedrabbade och försäkringsbolaget sker direkt. Naturligtvis hjälper vi till med råd och information kring försäkringen och hanteringen av den.

Skadeanmälning sker via Protectors hemsida: https://www.protectorforsakring.se tryck Anmäl skada, Person och Kommunolycksfall.

Försäkringsbesked för olycksfallsförsäkring för barn, ungdomar och andra grupper i kommunen gällande år 2019.

Tjänstereseförsäkring
Elever tillhörande grund-, gymnasieskola, komvux och särskola omfattas även under praktik, utbildnings- och skolresor av kommunens tjänstereseförsäkring. Försäkringsbolag: ERV, försäkringsnummer: 8307699887. (OBS samma försäkringsnummer för anställda/förtroendevalda)

Vid resa inom och utanför Sverige ska namn och personnummer på de resande anmälas på förhand till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. En kopia på blanketten ska skrivas ut samt godkännas av rektor/verksamhetschef med underskrift, vilket sedan förvaras på respektive skolexpedition.

Vid resa utomlands ska individuellt försäkringskort (Försäkringskassan) samt försäkringsinformation från ERV och Folksam Försäkring tas med. Tjänstereseförsäkringen är personlig och den skadedrabbade anmäler skada direkt till ERV på telefon: Skadeanmälning 0770-45 69 00, akut jourtelefon dygnet runt  0770-456 919. Vid resa, och om inbrott, rån eller överfall sker, ska detta alltid anmälas till polisen.

Ansvarsförsäkring
Avseende elever i praktik/utbildningsresor. Bollnäs kommuns ansvarsförsäkring gäller för all verksamhet som försäkringstagaren (kommunen) bedriver, anordnar eller medverkar i, dock endast till den del försäkringstagaren ansvarar för detta. Försäkringen gäller i hela världen exklusive USA och Kanada. Tänk på att vissa praktikplatser medför stor risk och skadeståndskrav kan komma att överstiga ansvarsförsäkringsbeloppet, t ex praktik hos juvelerarbutik, trav-/galoppstall och bilmärkesverkstäder.

Kontaktperson i Barn- och utbildningsförvaltningen: Po Moberg, 0278 253-55, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Besöksadress:
Alirskolan