Arbrå skola
ligger ca 15 km norr om Bollnäs och har såväl sport- och simhall som fotbolls- och isplan på skolområdet. Skolan omges av vacker natur med strövområden och grillplats runt knuten samt endast en kort promenad till närmaste badplats. Goda kommunikationer som buss och tåg gör det enkelt att besöka näringsliv, kultur och nöjen.

Vallsta skola
ligger ungefär 20 km norr om Bollnäs i den natursköna Ljusnandalen, ett stenkast från Orbaden, Hälsinglands Riviera. Skolan har årskurserna F-6. Skolans nyrenoverade lokaler inryms i tre olika byggnader, vita skolan, röda skolan och gymnastikhallen.

Gula husets förskola
ligger bredvid Arbrå skola och har två avdelningar med barn i åldrarna 4-5 år. Verksamheten är integrerad i skolan.

Nyhemsgårdens förskola
ligger centralt i Arbrå och består av tre avdelningar med barn i åldrarna 1-3 år.

Vallsta förskola
är en av två nya kommunala förskolor (klar sommaren 2020) och har tre avdelningar med barn i åldrarna 1-5 år.