• slide.jpg
  • slide5.jpg

Skolval till förskoleklass 2019

Presentation gjord av sexorna

Nu har skolvalet öppnat och det är dags för dig som vårdnadshavare att välja skola för ditt/dina barn som börjar i förskoleklass eller årskurs 7. Skolval ska du göra om ditt barn går i en skola som inte erbjuder årskurs 7 eller om du vill välja en annan skola än den ditt barn går i idag.

Val av skola görs via vår e-tjänst Skolplatsen. Skolvalet är öppet till och med den 20 januari.

Vill du veta mer har vi samlat all information om skolvalet på ett och samma ställe. Ett brev med information om skolvalet har också skickats hem till dig som vårdnadshavare.

Filmer
På skolans Youtube-kanal har vi många små korta Stop-motion-filmer från fritids, gör ett besök du med.

#MH18

Granbergsskolan stödjer #MH18 och allas rätt att funka olika Och på vårt öppet hus kommer vi sälja både fika och lotter i bildsalen och alla pengar går oavkortat till Musikhjälpen!
Insamlingen är stängd nu. Vi skramlade ihop nästan 8 000 kr. Stort tack till alla som hjälpt till!

MH18

Idrott och omklädningsrum!

Hej!
Mitt namn är Erik Blom och jag kommer att vara vikarierande idrottslärare för Eva under hennes föräldraledighet. Jag har efter min lärarutbildning arbetat som idrottslärare och har nu drygt 10 års erfarenhet av detta arbete. Jag kommer från Sigtuna Kommun och är just nu igång med att flytta till Bollnäs tillsammans med min fru och mina två barn. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla elever och komma igång med arbetet här på Granbergsskolan.

Eftersom arbetet med renoveringen av duschrummen i idrottshallen inte är klart kommer eleverna inte att kunna byta om och duscha under de första veckorna. Exakt när duschrummen är färdigställa vet vi inte idag. Vi kommer dock att kunna använda idrottshallen och ha lektioner inomhus. Därför börjar vi direkt på onsdag med inomhusidrott för alla klasser enligt samma schema som under höstterminen.

Det vore därför bra om eleverna har på sig oömma kläder och har med sig idrottsskor för inomhusbruk till idrottslektionerna även under den period som duschrummen färdigställs.
Planeringen för idrottsundervisningen är att vi startar inomhus under vecka 2-4, för att sedan åka skridskor under vecka 5-6 och längdskidor under vecka 7. Därefter fortsätter vi inomhus igen.

Mvh Erik Blom

Sexornas skoltidningar!

Äntligen

är skolgården klar... I fredags hade vi invigning, läs artikel på Hela Hälsingland här

Bloggar

Se respektive klassblogg här under för att hålla dig uppdaterad om vad som händer i klasserna.

F-klass

1:an

2:an

3:an

4:an

5:an

6:an

Presentation av socialpedagog-rollen.

bramedgranberg

Vad är bra med Granbergsskolan?  Klicka på bilden ovan för elevernas svar.

1:1

Vi kan nu stoltsera med att vi är en 1:1-skola i åk 1-6 då alla våra elever i dessa årskurser har en egen enhet.
I f-klass har vi 21 iPads till 42 elever, år 1-2  egna iPads, år 2 har vi egna (snart, väntar på leverans)PC och i år 4-6 har vi chromebook. I grundsärskolan har vi kombinerad miljö beroende på vad som passar den enskilde eleven.

Tabata
En liten film från de två första dagarna med morgongympa. Hela skolan kör varje morgon 08:00 på skolgården, föräldrar får gärna komma och delta. 5 minuter tabata kan vara en bra start på både en skoldag och en jobbdag. Detta första test kommer att vara i fem veckor, sedan utvärderar och ser om det blir en fortsättning.

Trivselregler och värdegrund på Granbergsskolan

skolskog3

Skolskogen

icon-1562136_640.png

Nu finns Granbergsskolan på Instagram, följ gärna oss i vår vardag https://www.instagram.com/granbergsskolan/

Betyg - så funkar det

Nötallergi!

På vår skola finns personer med nöt- och jordnötsallergi! Ytterst liten mängd kan få allvarliga konsekvenser därför har vi totalt nötförbud på skolan.
pdfAllergier på Granbergsskolan337.72 KB

Granbergsskolan