• all1.jpg
  • all4.jpg
  • all5.jpg

Välkomna till Arbråskolan

Med Hälsinglands blånande berg och sköna skogar inom räckhåll är vi stolta över vårt fördelaktiga läge. Vår skola omges av vacker natur med strövområden och grillplats runt knuten. En kort promenad tar oss till närmaste badplats och vi har nära till sport- och simhall samt fotbolls- och isplan på vår stora skolgård. Med goda kommunikationer som buss och tåg tar oss enkelt på besök till näringsliv, kultur och nöjen.

arbrastart

Arbråskolan är en F-9-skola med ca 300 elever i två byggnader. F-3 samt fritids finner du i Gula huset. Åk 4-9 är i Vita huset.

Aktivitetsskolan för elever i år 4-6 fortsätter under våren.pdf Klicka här för mer information.283.97 KB

Vår vision

• Undervisning och lärande ska dominera det vardagliga livet på vår skola. Vi ska vara en skola för kunskap och lärande. Vi är här för att lära oss, kunskap och lärande är i fokus.
  • Undervisningen är det som har störst betydelse för hur eleverna lyckas i skolan därför fokuserar vi på att hela tiden utveckla vår undervisning.
  • Vi ska vara en lärande organisation med ett positivt lärandeklimat
  • Vår undervisning ska vara välstrukturerad och välorganiserad med tydligt syfte och pedagogik
  • Vi vuxna är positiva förebilder till våra elever.
  • Vi ska vara en skola i tiden där vi håller oss ajour, uppdaterade, ikt-anpassade och pålästa.
  • Vi ska vara en skola i gemenskap där relationer, umgänge och trygghet är viktiga ord för oss.

Vår elevpolicy

• Vi har höga förväntningar på våra elever
  • Vi utvecklar positiva, varma och stödjande relationer till våra elever
  • Vi uppmärksammar och förstärker bra beteenden och studieprestationer hos våra elever (motsats till bestraffning och fokus på misslyckanden och negativt beteende)