Välkommen till Rengsjö förskola

SL272904 kometenframsida

Vi har en avdelning (Månen) med 3-4 åringar och två avdelningar (Solen och Stjärnan) med 1-3 åringar och en avdelning (Kometen) med 4-5 åringar.

Ombyggnation av altanen

Inom kort kommer renoveringen av altanen vid Solen och Stjärnan vara klar. Då är tanken att ditt barn ska ha möjlighet att ligga ute i vagn på altanen under vilan och att du som förälder ska kunna ha en vagn stående på altanen utan att riskera ovälkomna besökare i den.

Arbetet med minskade barngrupper

Vi har nu kommit igång med att dela barnen i mindre grupper under dagen och rutiner ska sätta sig för alla. Vi har till denna höst satsat mycket på barnens lekmiljöer inomhus och som ni kanske sett har vi köpt både nytt lekmaterial och nya förvaringsmöbler. Tanken är att barnen ska komma åt det mesta av leken själva och ha en tillgänglig lekmiljö. Vi kommer också satsa mer på att utveckla möjligheten till rollekar, vilket vi ser redan ökat på någon avdelning efter inköp av kök och marknadsstånd. Det är fantastiskt att se hur barns fantasi spelar igång när tillfälle ges!

Här är information om föräldrarådet. Det kommer att ligga som en egen länk så småningom.

Rengsjö föräldraråd är en kostnadsfri förening som man automatiskt blir medlem i om man har barn på förskolan /skolan i Rengsjö. Vi vill försöka vara en länk mellan föräldrar, skola/förskola, rektor och lärare åt alla håll och vara de behjälpliga. Driva frågor som hör skolan till och söka pengar för extra verksamhet till skolan.

Styrelsen består av föräldrar från skolan/förskolan. Det är minst ett möte/termin men kan vara fler. Mötena är öppna för alla inom Rengsjö förskola/skola.

Vid frågor eller funderingar Kontakta ordförande

Nicklas Fredriksson

Om du som förälder behöver hjälp i verktyget, tveka inte att fråga någon av pedagogerna! Du kan även hitta information kring hur du använder UNIKUM på verktygets sida.

Helene Morin

Besöksadress:
Västerby 7615
821 Rengsjö

Telefon:
Solen, Månen, Stjärnan

Kometen

Förskolechef:
Helén Morin

Ny anmälan om förskoleplats görs via Skolplatsen