• a02.jpg

VÄLKOMMEN TILLBAKA!

Bildresultat för skolstart

Vårterminen 2018 börjar på Onsdag 10/1 kl 08.00

Varmt välkomna till en ny spännande termin, vi ser fram emot att få träffa er igen!

Nyhet på Alirskolan!

Från och med denna termin så kommer vi att börja sopsortera på Alirskolan.

Det finns sopstationer utställda på olika ställen i skolan, där vi tillsammans ska hjälpas åt att sortera skolans sopor.

Nattvandrarna

Vi söker föräldrar som vill öka

tryggheten för våra ungdomar

Bollnäs Nattvandrare jobbar för att Bollnäs skall vara tryggt och trevligt för alla. Syftet med nattvandring är att det ska finnas vuxna förebilder, medmänskligt stöd och social trygghet bland unga människor när de rör sig ute på kvällar och nätter. Nattvandrarnas närvaro förebygger också kriminalitet som skadegörelse, våld och drogmissbruk.

Vi finns ute de flesta kvällar och nätter på fredagar och lördagar samt vid ungdomsevenemang och högriskhelger. Vi samlas i lokalen på Odengatan 4, Bollnäs.

Du hittar oss på Facebook: Bollnäs Nattvandrare

Du kan även ringa 073-553 7 553 eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du kan vandra, är det ingen som svarar lämna namn och telefonnummer så hör vi av oss till dig.

Välkomna önskar Nattvandrarna och polisen!

Nattvandrarna Arabiska

Nattvandrarna Kurmanji

Nattvandrarna Persiska

Nattvandrarna Somaliska

Nattvandrarna Sorani

Föräldraforum

Föräldraforum är imorgon 5/12 iställt pga sjukdom. Vi återkommer med en ny tid i januari.

Information

Från och med idag Onsdag så har insatsen från securitas trappats ner. Fast positionering av vakt är bort, men de kommer att patrullera förbi på skolan ändå.

Information till elever och vårdnadshavare

Sedan torsdag 16 november har vi haft hjälp av vakt från Securitas med tillsyn i entrén på skolan.
Det här beror på ett otrevligt telefonsamtal till skolans rektor i förra veckan. I samtalet riktade en eller flera okända personer hot mot vår rektor. Det är viktigt att veta att inga andra personer, varken elever eller lärare, har hotats i samband med detta.
En av åtgärderna som vi gjort är att säkerställa att inte några obehöriga vistas i skolan. Skolan är ingen allmän plats. Här ska bara vi som arbetar här, elever, lärare och annan personal, vistas under skoldagen.
För att kunna bedöma situationen allsidigt och relevant samarbetar vi med förvaltningsledningen, och polisen.
Åtgärder för säkerhet och arbetsmiljö har satts in kring rektor. Elevers och lärares skoldag pågår som vanligt med undervisning och planerade aktiviteter.
Vakten i entrén kommer att finnas kvar så länge vi bedömer att behovet finns, vi utvärderar detta dagligen.
För frågor kring detta kontakta:
Kajsa Mellner Daxberg, förvaltningschef
Eller
Micke Ling, tf. rektor Alirskolan

Välkomna till öppet hus på Alirskolan

Den 21/11 mellan kl 18-20 har vi öppet hus för dig som ska börja åk 7 nästa höst.

Varmt välkomna att hälsa på oss

Föräldraforum

Nu har verksamheten kommit igång och det är full fart på skolan. Jag och Mikael Ling, biträdande rektor, bjuder nu in till läsårets Föräldraforum.

Tid för träffarna är

Tisdag 3/10 18:00-19:30

Tisdag 28/11 18:00-19:30

Vi träffas i skolans cafeteria.

Alla vårdnadshavare är välkomna.

"Alirskolan är en skola för alla med eleven i fokus"

Till största delen kommer informationen under terminen att publiceras på våra årskursbloggar som ni hittar via länkarna här under

grid-1511497_640.jpg

Åk 7